Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@16:53:10 GMT

محیط زیست وارد مدارس می شود /تربیت یک نسل محیط زیستی

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۰۷۸۱۳

محیط زیست وارد مدارس می شود /تربیت یک نسل محیط زیستی

ایسنا/بوشهر دبیر اجرایی طرح آموزشی محیط یار در استان بوشهر گفت: چشم انداز انتهایی این طرح ورود محیط زیست به خانواده و تربیت یک نسل محیط زیستی است، زیرا مدیران و جامعه آینده ما همین دانش آموزان هستند و هدف ما نیز این است که مدیران و جامعه محیط زیست را بشناسند.

مهران فقیه، رئیس اداره آموزش و پژوهش حفاظت محیط زیست استان بوشهر در گفت‌وگو با ایسنا ضمن شرح چگونگی طرح محیط یار و اهداف آن عنوان کرد: قرار است با همکاری NGO ها و سازمان های مردم نهاد و معلمان همان مدارس، بین ۳ هزار تا ۵ هزار دانش آموز بوشهری را آموزش محیط زیستی دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از ارائه آموزش ها از بین این دانش آموزان محیط یارها انتخاب می شوند. 
 
دبیر اجرایی طرح آموزشی محیط یار در بوشهر ادامه داد: در سال اول ۵۰۰ محیط یار، انتخاب می شود که پس از انتخاب این افراد آموزش هایی را برای محیط یاران و والدین آنان تدارک می بینیم و آموزش ها به سمت این افراد می رود. محیط یارها در واقع نمایندگان یا حافظان محیط زیست در مدارس هستند که نکات زیست محیطی را یاد گرفته اند.

فقیه اظهار کرد: محیط یاران بر اساس علایق و توجهی که به مسائل زیست محیطی نشان می دهند انتخاب می شوند و پس از انتخاب دفترچه هایی دارند و نکات زیست محیطی که در مدرسه، محله و یا خانه اتفاق می افتد را یادداشت می کنند. مثل برگه اخطاریه برای کسانی که این نکات را رعایت نکرده اند. در نهایت این افراد طبق بسته های آموزشی ارائه شده، پایش و ارزیابی می شوند که چقدر این طرح آموزشی اثربخش بوده است. 

وی تصریح کرد: هدف این طرح آموزش محیط زیست برای معلمان، دانش آموزان، قشر فرهنگیان و خانواده های آنان است که بچه ها آموزش ها را به خانواده های خود انتقال می دهند. 

رئیس آموزش و پژوهش حفاظت محیط زیست استان بوشهر بیان کرد: مدت زمان اجرای این طرح ۵ سال است که سال اول آن ابتدای هفته جاری در بوشهر با حدود ۵ هزار نفر آغاز شده و این افراد در جلسات متعدد تحت آموزش ها قرار خواهند گرفت. 

این مسئول محیط زیستی اضافه کرد: چشم انداز این طرح و هدفی که در انتها برای آن برنامه ریزی شده آموزش محیط زیست به بچه ها است، و بنا داریم نسلی را تربیت کنیم که وقتی به مقاطع بالاتر می روند محیط زیست را آموزش دیده اند و آنها که جدید وارد می شوند هم باید آموزش ببینند.  

مهران فقیه یادآور شد: چشم انداز انتهایی نیز ورود محیط زیست به خانواده و تربیت یک نسل محیط زیستی است. چون به هر حال مدیران آینده ما و کسانی که در این کشور معلم، مدیر، کارمند و... می شوند از همین دانش آموزان هستند و هدف ما نیز همین است که مدیران و جامعه محیط زیست را بشناسند. 

دبیر اجرایی طرح ملّی محیط یار در استان بوشهر تاکید کرد: نکته مهم طرح آموزشی محیط یار اینکه NGO ها و سازمان های مردم نهاد مجری این طرح هستند یعنی خود مردم به مردم آموزش می دهند و آموزش و پرورش نیز از این طرح اثربخش استقبال زیادی کرده است. 

وی عنوان کرد: آموزش های محیط زیست دیگر به شکل مستقیم نیست و به شکل غیرمستقیم و با علاقه مند کردن بچه ها به محیط زیست انجام می شود. به همین خاطر سازمان های مردم نهاد را انتخاب کرده ایم چرا که این انجمن ها مشکلات محیط زیست را لمس کرده اند و با جان و دل به بچه ها نیز آموزش می دهند. 

رئیس آموزش و پژوهش حفاظت محیط زیست بوشهر اظهار کرد: در حال حاضر ۴ سال است که طرح مدیریت سبز در سراسر کشور شامل آموزش محیط زیست به کارمندان دولت در چهار مقوله مصرف بهینه آب، برق و انرژی، پسماند و ترویج فرهنگ محیط زیست انجام می شود که امسال مدیریت سبز تغییر کرده و به ۶ آیتم رسیده که حوزه های ساختمان و سوخت -خودرو و وسایل نقلیه- نیز به آن اضافه شده است.

فقیه افزود: در سال جاری سه دستگاه برتر و همچنین سه دستگاه ضعیف در این حوزه معرفی شدند که اداره گاز بوشهر، اداره بندر، علوم پزشکی و دامپزشکی در این حوزه ها عملکرد قابل تقدیر و خوبی داشته اند. 

این مسئول خاطرنشان کرد: آموزش های محیط زیست در قالب درس "انسان و محیط زیست" با مطالب جذاب و کاربردی در پایه یازدهم دبیرستان ارائه می شود که در نظر داریم این آموزش ها را از قالب آموزش صرف خارج کرده و بسیار کاربردی تر و در قالب فعالیت های عملی به آن بپردازیم. نکته مهم این است که دانش آموزان در این سن بسیار دغدغه مند هستند و اطلاعات خوبی دارند. 

دبیر اجرایی طرح آموزشی محیط یار در بوشهر تصریح کرد: در واقع سه نوع آموزش زیست محیطی در دوران تحصیل ارائه می شود که شامل مهدکودک و پیش دبستانی ها؛ طرح محیط یار در مقطع سوم، چهارم و پنجم و پایه یازدهم -پیش از فارغ التحصیلی- است. در پایه یازدهم یک کتاب جامع و اجباری با پنج سرفصل شامل آلودگی آب، خاک، و هوا، گردشگری و حیات وحش که سابقا همکاران ما از مخیط زیست این آموزش ها را ارائه می دادند اما امسال معلمان مرتبط مانند زیست، جغرافیا و... برای این آموزش ها در نظر گرفته شده اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۰۷۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آیت الله علم الهدی، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با شورای معاونین و رؤسای نواحی آموزش و پرورش استان که به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری و روز معلم، به میزبانی دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: یکی از تکالیف بزرگ آموزش و پرورش در استان این است که جریان تعلیم و تربیت به صورت همزمان مدیریت شود. امروزه اگرچه برنامه‌هایی با اهمیت و مؤثر در دستورکار قرار می‌گیرد اما هنوز هم این ظرفیت وجود دارد که به‌موازات رویکردهای آموزشی، در عرصه پرورش و تربیت نیز اقداماتی انجام شود که جامعه مخاطب آن به طور مستقیم، متوجه فرزندان دلبند ما در مدارس باشد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: این یک حقیقت است که تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود. بر همین اساس، توجه کنید در فرآیند گزینش آموزش و پرورش عناصری برگزیده شوند که جوان، متدین، توانمند و دلسوز نسل آینده ساز این کشور باشند زیرا اینها عهده‎دار تربیت فرزندان مردم هستند. علاوه بر این، در فرآیند گزینش باید به موضوع بازنشستگی دبیران و فرهنگیان نیز توجه ویژه صورت بگیرد تا چالش‌هایی همچون کمبود معلم در مدارس، دوباره تکرار نشود.

ترویج حجاب، نیازمند مزج اجتماعی و منطق تبیین

وی خاطرنشان کرد: یکی از عرصه‌هایی که باید از سطح آموزش و پرورش موردتوجه قرار بگیرد، مسئله حجاب است. باید فضایی ایجاد شود تا بتوان مساله حجاب و فرهنگ عفاف را از سطح مدارس و دبیرستان‌ها در دل و ذهن دختران عزیز دبیرستانی نهادینه شود. این‌ها آینده‌ساز کشور و امانت مردم هستند بنابراین با مزج اجتماعی و منطق تبیین، می‌توان حجاب را به صورت ایجابی از سطح دبیرستان‌ها فرهنگ‌سازی کرد.

گفتنی است؛ در ابتدای این دیدار، جمعی از اعضای شورای آموزش و پرورش استان به ارائه گزارشی از برنامه‌های فرهنگی تربیتی در سال تحصیلی جاری و انعکاس چالش‌های موجود پرداختند.

کد خبر 6093129

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • توزیع ۳.۸ میلیون شیر رایگان در مدارس چهارمحال و بختیاری
  • آغاز نخستین بازرسی و نظارت خانه‌های محیط زیست کشور از گیلان
  • نیمی از مدارس مربی پرورشی ندارند
  • باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود
  • دستگیری ۸ نفر از متخلفان محیط زیستی در اقلید
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود
  • نوجوانان بوشهری حفظ محیط زیست دریایی را تمرین کردند